Header Ads

Breaking News
recent

EPFL κατά της UEFA για τις αλλαγές στο Champions League


EPFL κατά της UEFA για τις αλλαγές στο Champions League


Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης συνασπίζονται, σχηματίζουν «μέτωπο» για ν' αντιταχθούν στην πρόθεση της UEFA να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στη διοργάνωση του Champions League από τη σεζόν 2018-19. Οι εκπρόσωποι της EPFL, της ένωσης των ευρωπαϊκών λιγκών, συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ μετά της γερμανικής λίγκας, προκειμένου να συζητήσουν τις αλλαγές, που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

«Οι ευρωπαϊκές λίγκες πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο η UEFA προχώρησε στις αλλαγές είναι απαράδεκτος για έναν οργανισμό, που υποτίθεται ότι είναι ο κυρίαρχος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν δεν έχουν τη στήριξη και την συγκατάθεση της ένωσής μας. Οι αλλαγές θα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα στις εγχώριες διοργανώσεις και θα μεγαλώσουν το κενό ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους και στους υπόλοιπους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το κείμενο που αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της ένωσης.

Η EPFL καταγγέλει ότι η UEFA έχει προχωρήσει σε παραβίαση των όρων του μνημονίου συνεργασίας και κατανόησης ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, κάτι που θα δώσει πλήρη ελευθερία στις λίγκες να ρυθμίζουν το πρόγραμμά τους όπως πιστεύουν, καθώς μέχρι τώρα απαγορεύονται τα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων να πέφτουν τις ίδιες ώρες με τα ευρωπαϊκά.

Να σημειωθεί πως η UEFA έχει αποφασίσει μειώσει στις μισές τις θέσεις των ομίλων του Champions League που θα καταλαμβάνουν από την περίοδο 2018-19 οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ισχυρότερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Όπως σχετικά ανακοίνωσε, από τη μεθεπόμενη περίοδο οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες τέσσερις θέσεις της ειδικής βαθμολογίας (με τα σημερινά δεδομένα οι Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία) θα έχουν από τέσσερις εγγυημένες θέσεις στη φάση των ομίλων, χωρίς οι ομάδες τους να υποχρεώνονται στη διαδικασία των προκριματικών.

Απευθείας στους ομίλους του Champions League θα μπαίνει και ο νικητής του προηγούμενου Europa League, ακόμη κι αν δεν έχει κερδίσει το «εισιτήριο» μέσω του εθνικού πρωταθλήματος, καθώς το ανώτατο όριο εκπροσώπησης για κάθε χώρα ορίζεται στις πέντε ομάδες. Το νέο σύστημα θα έχει τριετή διάρκεια, μέχρι το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα ως τώρα ισχύοντα, οι πρώτες τρεις χώρες έχουν τρεις ομάδες απευθείας στους ομίλους και από μία στα πλέι-οφ, ενώ η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη χώρα έχουν από δύο ομάδες απευθείας στους ομίλους και ακόμη μία στα προκριματικά.

Οι αλλαγές για την τριετία 2018-2021 δεν περιορίζονται εκεί. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της ειδικής βαθμολογίας των συλλόγων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (club coefficient). Θα λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όχι η συνολική βαθμολογία της χώρας (εκτός αν μία ομάδα έχει βαθμολογία μικρότερη του 20% εκείνης της χώρας, από την οποία προέρχεται), αλλά και οι τίτλοι της κάθε ομάδας σε όλη την ιστορία του Champions League και του Europa League.

Αλλαγές επέρχονται και στο μοίρασμα της οικονομικής «πίτας», που είναι και ένα από τα σημεία που αντιδρά έντονα η EPFL, σε αμφότερες τις διοργανώσεις, για την οποία θα χρησιμοποιούνται τέσσερις παράμετροι: πάγια αμοιβή, αποτελέσματα στη διοργάνωση, ειδική βαθμολογία ομάδας και το market pool (το μέγεθος της αγοράς κάθε χώρας), το οποίο όμως θα έχει μειωμένη βαρύτητα σε σχέση με τα ισχύοντα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Lava Line

Η όμορφη κόρη του Φώτη Μούκα, Νίκη σύντροφος του Λεάντερ Ντεντόνκερ στην Εθνική Βελγίου!

Είναι ένα από τα αστέρια, χρυσή εφεδρεία της εθνικής Βελγίου, με πολύ μέλλον στα 23 του χρόνια ο αρχηγός της Άντερλεχτ Λεάντερ Ντεντόνκε...

Από το Blogger.